Shopping Cart

Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο 210 32 53 777

Φροντίδα ηλικιωμένων

9 Συμβουλές για την φροντίδα ανθρώπων με ακράτεια

Η φροντίδα των ανθρώπων με ακράτεια, μπορεί να γίνει μια δύσκολη υπόθεση.

Η ακράτεια είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σχεδόν το 50% των ηλικιωμένων παγκοσμίως. Είναι μια πάθηση που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ντροπή και προκαλεί άβολες καταστάσεις και άγχος όχι μόνο στους παθόντες αλλά και στους φροντιστές τους. 

Οι 9 συμβουλές που ακολουθούν, θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας μειώσουν το άγχος και το στρες για την σωστή φροντίδα και της διατήρησης της υγιεινης ενός ανθρώπου με προβλήματα ακράτειας. 

1.Μιλήστε με κάποιον γιατρό για την φροντίδα του αγαπημένου σας.

Η ακράτεια ούρων ΔΕΝ είναι φυσικό επακόλουθο της γήρανσης. Είναι ένα σύμπτωμα μιας  ασθένειας που μπορεί να θεραπευτεί. Όταν παρατηρείτε συμπτώματα ακράτειας, ζητήστε από τον γιατρό σας να κάνει έναν έλεγχο ρουτίνας για να διαπιστωθεί πως δεν πρόκειται για κάποια λοίμωξη ή κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που θα μπορούσε να προκαλέσει την ακράτεια. 

 2.  Προσέξτε τα είδη φαγητών και ποτών που καταναλώνει ο ασθενής. 

Close up pouring hot black tea in a white tea cup , Tea ceremony time concept

Το γνωρίζατε πως υπάρχουν πολλά φαγητά και ποτά που μπορούν να κάνουν ο πρόβλημα της ακράτειας χειρότερο; Ή ακόμα και να προκαλέσουν αυτά τα ίδια ακράτεια.  

Ποιό είναι λοιπόν το top 3 των πραγμάτων που μπορούν να προκαλέσουν ακράτεια; 

  1. Η πολύ μικρή κατανάλωση νερού
  2. Η σοκολάτα
  3. Τα φρούτα

Ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, για αποφυγή ατυχημάτων ακράτειας, φροντίστε ο άνθρωπος που φροντίζετε να πίνει πολλά υγρά. 

3. Χρησιμοποιείστε την τουαλέτα με πρόγραμμα

Μια από τις βασικότερες συμβουλές που δίνουν οι γιατροί είναι το να τηρείτε ένα πρόγραμμα. Η ρουτίνα είναι πολύ σημαντική για τους ηλικιωμένους, ειδικά σε αυτούς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ ή άνοια. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να κάνουν τις λειτουργίες του οργανισμού τους να συνηθίσουν στο να πηγαίνουν  στην τουαλέτα συγκεκριμένες ώρες.  

Καλό είναι να ρωτάτε τον άνθρωπό σας αν θέλει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα σε τακτά χρονικά διαστήματα (ακόμα και αν είναι για να “προσπαθήσει” – για παράδειγμα κάθε 45 λεπτά ή ανά 2 ώρες). Πειραματιστείτε για να βρείτε το σωστό χρονοδιάγραμμα και μετά τηρείτε το με ευλάβεια.  Σύντομα ο οργανισμός του ηλικιωμένου θα συνηθίσει το πρόγραμμα αυτό, με αποτέλεσμα να έχει λιγότερα επεισόδια.  

4. Κάντε το κρεβάτι και τις καρέκλες αδιάβροχες

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με ακράτεια είναι το γεγονός ότι λερώνουν το μέρος όπου κάθονται ή ξαπλώνουν, με αποτέλεσμα η καθαριότητα να γίνεται ένα βασικό θέμα για τους φροντιστές. Οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι γεμίζουν με αισθήματα ντροπής και άγχους, ενώ από αυτό επηρεάζεται σημαντικά η κοινωνική τους ζωή και η καθημερινότητά τους. 

Για να εμποδίσετε τον/την ηλικιωμένη να σας απο το να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστάσεις, δοκιμάστε να τοποθετήσετε υποστρώματα ακράτειας στο κρεβάτι και στα μέρη όπου συνηθίζει να κάθεται. 

Τα αδιάβροχα, απορροφητικά υποσέντονα και καλύμματα ακράτειας της Wearever είναι η ιδανική λύση για την ξεγνοιασιά και την άνεση που χρειάζονται οι άνθρωποι με ακράτεια στις επιφάνειες στο σπίτι τους (μπαίνει στο κρεβάτι, στον καναπέ, στις καρέκλες και όπου αλλού θέλετε να το τοποθετήσετε). 

5. Ξεπεράστε  την ντροπή και χρησιμοποιείστε χιούμορ για να μειώσετε το άγχος 

People laughing on porch

Η αίσθηση ντροπής που προκαλείται από την ακράτεια είναι αγχωτικό για τους φροντιστές αλλά και για τον ασθενή. Το να το αντιμετωπίζετε σαν ένα απλό καθημερινό φαινόμενο θα μειώσει το άγχος και για τις δύο πλευρές. Κάντε τους να νιώσουν άνετα χρησιμοποιώντας λίγο χιουμορ, όντας πάντα ευγενικοί και ευαίσθητοι σχετικά με το θέμα. 

6. Έχετε ένα kit ακράτειας για την φροντίδα των ανθρώπων με ακράτεια ανά πάσα στιγμή.

Η ακράτεια δεν σημαίνει πως ο πάσχων δεν μπορεί να βγαίνει από το σπίτι. Έχετε μαζί σας μια τσάντα με τα απαραίτητα προϊόντα για περίπτωση ατυχήματος. (Ένα επιπλέον εσώρουχο ακράτειας, αντιμικροβιακά υγρά μαντηλάκια, μια αλλαξιά με ρούχα και κάλτσες). 

7. Επιλέξτε ρούχα που είναι εύκολο να αλλάξουν και να πλυθούν. 

Αν τα επεισόδια γίνονται συχνά, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εφοδιαστείτε με ρούχα που είναι εύκολο να αλλάξουν. Παντελόνια με λάστιχο ή φορέματα είναι μια καλή λύση. Φυσικά, θέλει προσοχή σε περίπτωση που ο ηλικιωμένος πάσχει από άνοια ή Αλτσχάιμερ, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μην μπορεί να βγάλει μόνος του τα ρούχα του. 

8. Προσπαθήστε να καταπολεμήσετε τις οσμές

Ένα άλλο πρόβλημα που καλούνται οι φροντιστές να αντιμετωπίσουν είναι οι επίμονες οσμές. Είναι σημαντικό να επιλέγονται εσώρουχα ακράτειας ή πάνες που καταπολεμούν τις μυρωδιές. Τα εσώρουχα ακράτειας της Wearever αλλά και οι πάνες ακράτειας της Abena είναι ιδανικές στο να κρατούν τους ανθρώπους στεγνούς, ενώ παράλληλα καταπολεμούν τις οσμές. 

9.  Ζητήστε βοήθεια από τους ειδικούς για την φροντίδα των αγαπημένων σας.

Κάποιοι δυσκολεύονται πάρα πολύ στην φροντίδα ατόμων με ακράτεια. Για να λάβει ο άνθρωπός σας την βοήθεια και την φροντίδα που χρειάζεται, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον επαγγελματία, που όχι μόνο θα σας λύσει τα χέρια, αλλά θα παρέχει στον ασθενή ακριβώς αυτά που χρειάζεται.  

Για περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με την ακράτεια και το πως μπορείτε να την αντιμετωπίσετε, μπορείτε να απευθυνθείτε στην greengreen.gr είτε μέσω email στο info@greengreen.gr η τηλεφωνικά στο 210 3253 777.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γρήγορη Αποστολή

Παραλαβή της παραγγελίας σας σε 1-3 ημέρες

Επιστροφή Χρημάτων εντός 30 ημερών

Ισχύει για όλα τα προϊόντα των οποίων οι συσκευασίες δεν έχουν ανοιχτεί

Ασφαλείς συναλλαγές

Paypal/ Master/ Visa/ Diners/ American Express

Σεβασμός στο περιβάλλον

Λειτουργία με οικολογική συνείδηση και προϊόντα που δεν δοκιμάζονται σε ζώα