Η ακράτεια ούρων στους άνδρες

Συμπτώματα & Αιτίες της Ακράτειας στους Άντρες

Συμπτώματα

H ακράτεια ούρων είναι η ανικανότητα των ανδρών να ελέγχουν την κύστη τους. Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο άνδρας που δεν πάσχει από ακράτεια πρέπει να ουρήσει τέσσερις με οκτώ φορές. Αυτός ο αριθμός μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την ποσότητα των υγρών που πίνει, καθώς και την ποσότητα των τροφίμων που τρώει όλη την ημέρα. Ό άνδρας που πάσχει από ακράτεια έχει την ανάγκη να πάει στην τουαλέτα πιο συχνά. Συχνά, οι άνδρες που υποφέρουν από ακράτεια αντιμετωπίζουν περιστασιακές διαρροές, ενώ άλλοι βρέχουν πιο συχνά τα ρούχα σας. Φορώντας τα ανδρικά εσώρουχα ακράτειας WEAREVER προστατεύόμαστε από το να βρέχουμε τα ρούχα μας.

Αιτίες
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η ακράτεια ούρων δεν είναι ασθένεια. Είναι ένα σύμπτωμα. Η ακράτεια μπορεί να προκληθεί από τις καθημερινές συνήθειες, προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις ή χρόνια σωματικά προβλήματα. Εάν εμφανίζετε συμπτώματα ακράτειας είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με ουρολόγο ή τον γιατρό σας. Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στην Αγγλία, 5% - 7% των ανδρών κάτω των 64 ετών και 10% - 20% των ανδρών πάνω από 64 βιώνουν κάποιο είδος ακράτειας.
Η Greengreen δεν προσφέρει απλά ένα προϊόν για εσάς, σας προσφέρει την λύση για το πρόβλημα της ακράτειας ούρων.

Αιτίες της Ανδρικής Ακράτειας
Υπάρχουν πολλές αιτίες για την ακράτεια των ανδρών.
Ο πρησμένος προστάτης είναι μια πολύ κοινή αιτία της ακράτειας στους άνδρες. Ο προστάτης είναι ένας αρσενικός αδένας περίπου στο μέγεθος και το σχήμα ενός καρυδιού. Περιβάλλει την ουρήθρα ακριβώς κάτω από την κύστη, εκεί όπου προσθέτει σπέρμα πριν από την εκσπερμάτιση, όπως ορίζεται από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Αυτός ο αδένας με την πάροδο της ηλικίας μεγαλώνει σχεδόν σε όλους άνδρες και σε ορισμένες περιπτώσεις, η διεύρυνση μπορεί να γίνει ενοχλητική. Καθώς ο προστάτης μεγαλώνει με την ηλικία αρχίζει να πιέζει την ουρήθρα, η οποία μπορεί συχνά να οδηγηθεί σε τυχαίες διαρροές, καθώς επίσης και να επηρεάσει τη ροή κατά την ούρηση.
Εγχείρηση προστάτη. Είναι άλλη μια κοινή έστω προσωρινός και πολύ κοινός παράγοντας για την ακράτεια είναι η εγχείρηση προστάτη. Αμέσως μετά την επέμβαση, οι μύες είναι συχνά προσωρινά ασθενέστεροι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πιεστική ακράτεια.
Ουρολοιμώξεις. Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος που συχνά προκαλούν υπερλειτουργία της ουροδόχου κύστης, η οποίες μπορούν να προκαλέσουν ακράτεια στου άνδρες. Οι λοιμώξεις έχουν την τάση να ερεθίζουν την ουροδόχο κύστη, που  προκαλεί επιτακτική ανάγκη για ούρηση. Αυτές οι ορμές έχουν την τάση να οδηγήσουν σε ακράτεια και μπορεί να είναι μια πρώτη προειδοποίηση της ουρολοίμωξης. Κάποια άλλα πιθανά συμπτώματα της ουρολοίμωξης περιλαμβάνουν αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, ή δυσώδη ούρα.
Το βάρος του σώματος  Το βάρος παίζει επίσης ρόλο στο αν πάσχει κάποιος από ακράτεια. Υπάρχει μια άμεση συσχέτιση ανάμεσα στο να είναι κανείς υπέρβαρος και να έχει ακράτεια, λόγω του επιπλέον βάρους στο μεσαίο τμήμα του κορμού και την άσκηση πίεσης στην ουροδόχο κύστη. Αυτός ο τύπος ακράτειας ταξινομείται στην ακράτεια πίεσης (stress incontinence)
Άλλα Νοσίματα. Υφιστάμενα νοσίματα και ειδικά εγκεφαλικά επεισόδια, άνοια, νόσο του Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ, διαβήτης. Κάθε μία από αυτές τις ασθένειες επηρεάζει το νευρικό σύστημα του σώματος, και επηρεάζει την επικοινωνία του μυαλού με τους μυς τους σώματος.

Ποιους επηρεάζει η ακράτεια;
Σε αντίθεση με τις γυναίκες, τις οποίες η ακράτεια μπορεί να επηρεάσει σχεδόν σε όλο το φάσμα της ενήλικης ζωής, η αντρική ακράτεια επηρεάζει κυρίως τους ηλικιωμένους άνδρες που πάσχουν από άλλες, προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις. Ωστόσο, νεότερα αγόρια δεν έχουν ανοσία σε ακράτεια. Οι νεότεροι είναι πιο σύνηθες να έχουν νυκτερινή ενούρηση ή ενούρηση, η οποία είναι διαφορετική από ακράτεια, αλλά μπορεί να έχει παρόμοια συμπτώματα.
Οι περισσότεροι άνδρες που πάσχουν από ακράτεια υποφέρουν από πρόσθετα ιατρικά θέματα. Αν πιστεύετε ότι πάσχετε από ακράτεια είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με γιατρό - ουρολόγο.

Συμβουλές Αντιμετώπισης και Λύσεις
Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μιλήσουμε σε γιατρό ουρολόγο για το πρόβλημα μας και να ακολουθήσουμε τις συμβουλές του. Αφού διαπιστωθεί ότι πάσουμε από ακράτεια, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την κατάστασή μας.
Υπάρχουν μερικές απλές πρακτικές συμβουλές και λύσεις αντιμετώπισης της ακράτειας των ανδρών για να βοηθήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας:

Να κάνετε ασκήσεις που ενισχύουν τους μύες της πυέλου.

Να τρώτε υγιεινά και να γυμνάζεστε. Με σωστή διατροφή και άσκηση μπορείτε βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και να μειώσετε την ακράτεια της πίεσης.

Να έχετε προγραμματισμένες ώρες επίσκεψης στην τουαλέτα. Πηγαίνοντας στην τουαλέτα όποτε θέλετε αντί  του να πηγαίνετε όταν έχετε την ανάγκη, μειώνετε το επείγον της επίσκεψης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προγραμματισμένες φορές ούρησης κάθε 2 με 4 ώρες θα σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε την ακράτεια.

Lifestyle (Ζήστε τη ζωή σας)
Μην αφήνετε την ακράτεια να επηρεάσει τη ζωή που θέλετε να ζείτε! Υπάρχουν εκατομμύρια γυναικών που υποφέρουν από ακράτεια και εξακολουθούν να ζουν μια κανονική, φυσιολογική ζωή. Η ακράτεια επηρεάζει τις περισσότερες πτυχές της ζωής σας, αλλά με τη χρήση οποιασδήποτε από τις παραπάνω θεραπείες μπορεί να βελτιώσετε σημαντικά τον τρόπο ζωής σας.

Ταξιδεύοντας
Κατά την προετοιμασία για ένα ταξίδι , υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προγραμματίσετεαν πάσχετε από ακράτεια. Εάν οποιοδήποτε μέρος του ταξιδιού σας περιλαμβάνει αεροπλάνο ή λεωφορείο, σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση νωρίς ζητώντας θέση στο διάδρομο, κοντά σε ένα μπάνιο. Να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας περισσότερα εσώρουχα ακράτειας από ό,τι πιστεύετε ότι χρειάζεστε, για να μην ταλαιπωρηθείτε σε περίπτωση καθυστερήσεων. Ταξιδεύοντας με αυτοκίνητο πρέπει να σχεδιάζετε διαδρομές που σας προσφέρουν άφθονες ευκαιρίες για διαλείμματα ανάπαυσης.
Επιπλέον, να φοράτε  σκούρα ρούχα για να καλύψετε τυχόν διαρροές, που θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση, καθώς και ρούχα που είναι εύκολο να αλλάξετε.

Τι μπορείτε να φοράτε
Όταν πάσχετε από ακράτεια είναι απαραίτητο να προστατεύετε τον εαυτό σας και τα ρούχα σας με εσώρουχα ακράτειας. Η Wearever προσφέρει Επαναχρησιμοποιούμενα Ανδρικά Εσώρουχα (σλιπ) Ακράτειας που πλένονται για 250 φορές. Αυτά τα εσώρουχα είναι άνετα και χρήσιμα να τα φοράτε με όλα σας τα ρούχα, όπως τα κανονικά σας εσώρουχα. Είναι κατάλληλα για όλες τις δραστηριότητες.

Σκεφτείτε κάποιον που πάσχει από ακράτεια.
Εάν γνωρίζετε κάποιον που πάσχει από ακράτεια, είναι σημαντικό να συζητήσετε μαζί του.

Οι παραπάνω συμβουλές σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν και δεν πρέπει να υπερισχύουν από την καθοδήγηση του γιατρού μας. 


Διεθνείς Πηγές
-National Association for Continence  Εθνικός Οργανισμός για την Ακράτεια (USA)
-National Kidney and Urologic Diseases Eθνικός Οργανισμός Νεφρικών και Ουρολογικών Παθήσεων (USA)
Urinary Incontinence in Women Ακράτεια Ούρων στις Γυναίκες (USA

Πίσω