Παροδική Ακράτεια ούρων: Αιτίες και λύσεις

Η ακράτεια ούρων είναι η αδυναμία ελέγχου της ουροδόχου κύστης.  Είναι μια αρκετή συχνή πάθηση, που αποτελεί ακόμα ταμπού, ενώ πολλές φορές οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτήν, αρνούνται να το συζητήσουν ή ακόμα και να το μοιραστούν με τον γιατρό τους.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως η ακράτεια ούρων δεν συνδέεται άμεσα με την γήρανση. Μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες , ενώ μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα αρκετά νεαρά σε ηλικία.

Ποιά είναι τα συμπτώματα της ακράτειας;

Τα κύρια συμπτώματα είναι η διαφυγή μικρής ή μέτριας ποσότητας ούρων κατά την διάρκεια της ημέρας και μπορεί να είναι παροδική ή μόνιμη.

Σε τι οφείλεται η ακράτεια;

Η παροδική ακράτεια μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες οι σημαντικότεροι εκ των οποίων είναι οι ακόλουθοι.

Η διατροφή παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς οι τροφές πλούσιες σε μπαχαρικά, τα καυτερά , τα όξινα και τα ροφήματα, όπως το αλκοόλ και ο καφές μπορεί να προκαλέσουν συχνοουρία ή ακόμα και ακράτεια.

Φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, την καρδιά και τα μυοχαλαρωτικά μπορούν επίσης να οδηγήσουν στην παροδική ακράτεια, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μεγάλες δόσεις βιταμίνης C, μπορούν επίσης να προκαλέσουν παρόμοια προβλήματα.

Στις γυναίκες νεαρότερης ηλικίας, παρατηρείται ακράτεια κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω της πίεσης που ασκείται στην ουροδόχο κύστη από το μωρό, και μετά τον τοκετό, λόγω της χαλάρωσης των μυών.

Τέλος, παροδικά  ιατρικά προβλήματα όπως η ουρολοίμωξη ή η δυσκοιλιότητα, μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια ακράτειας, που θα σταματήσουν όμως με το πέρας των προβλημάτων αυτών.

Λύσεις για την παροδική ακράτεια

Οι άνθρωποι που πάσχουν από παροδική ακράτεια, θα ήταν καλό να συζητήσουν το πρόβλημα και να απευθυνθούν σε ένα ουρολόγο, ο οποίος θα μπορέσει να τους δώσει λύσεις για τα επεισόδια και να δει το πρόβλημα πιο αναλυτικά. Αργότερα, καλό θα ήταν να βρεθούν τα κατάλληλα προϊόντα ακράτειας που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους με διακριτικότητα και με έμφαση στην υγιεινή τους.

 

Πίσω