Ποιοι είναι οι 5 Τύποι Ακράτειας

Τι είναι η ακράτεια;

Η ακράτεια είναι μια πάθηση που συνοδεύεται από ακούσια απώλεια ούρων.  Όταν αντιληφθεί κανείς ότι τα επεισόδια πληθαίνουν σε συχνότητα αλλά και σε ποσότητα, είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνήσει με κάποιον ειδικό και να βρει τα προϊόντα εκείνα που θα βοηθήσουν στην σωστή αντιμετώπιση διακριτικά.

Ποιοι είναι οι 5 Τύποι Ακράτειας

1. Ακράτεια από προσπάθεια

Αυτού του είδους η ακράτεια, συμβαίνει κάτω από έντονη σωματική πίεση, όπως όταν βήχουμε, φτερνιζόμαστε, γελάμε, κάνουμε άσκηση  ή σηκώνουμε κάτι βαρύ.

2. Ακράτεια από υπερπλήρωση

Όταν κάποιος πάσχει από αυτού του είδους την ακράτεια, βιώνει συχνή και συνεχή επιθυμία για ούρηση. Η ποσότητα ούρων παρόλα αυτά είναι αρκετά μικρή, ενώ αυτό συμβαίνει επειδή δεν αδειάζει ποτέ εντελώς η ουροδόχος κύστη.

3. Λειτουργική Ακράτεια

Η ακράτεια αυτή οφείλεται σε προβλήματα λειτουργικότητας, λόγω νοητικής ή φυσικής αδυναμίας και συμβαίνει όταν ο πάσχων αδυνατεί να φτάσει στην τουαλέτα εγκαίρως.  

4. Επιτακτική Ακράτεια

Αυτού του είδους η ακράτεια, είναι η απότομη, έντονη επιθυμία ούρησης και η μη ηθελημένη απώλεια ούρων σε διάφορες στιγμές της καθημερινότητας.  Σε αυτή την περίπτωση, παρατηρείται συχνοουρία κατά την διάρκεια της νύχτας  και μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως κάποιου είδος λοίμωξη, νευρολογικές διαταραχές ή διαβήτης.

5. Μικτή Ακράτεια

Αυτού του είδους η ακράτεια είναι συνδυαστικός καθώς περιλαμβάνει παραπάνω από έναν τύπους και είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί.

Λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε ακράτεια

Η εμμηνόπαυση ή η υστερεκτομή (ολική αφαίρεση μήτρας)  μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα χαλάρωσης των μυών και των ιστών, κυρίως λόγω της απότομης μείωσης οιστρογόνων (τα οποία διατηρούν την κύστη και την ουρήθρα υγιή), με αποτέλεσμα την ακράτεια.

Η διόγκωση και ο καρκίνος του προστάτη και αποφράξεις του ουροποιητικού (όπως πέτρα στην ουροδόχο κύστη) μπορούν επίσης να προκαλέσουν θέματα ακράτειας.

Πίσω