Συμβουλές για απαλά, όμορφα πέλματα όλο το καλοκαίρι

Τι είναι αυτά που μας στηρίζουν πάντα, μας βοηθούν στο να προχωράμε μπροστά, να εξερευνούμε νέα μονοπάτια και να ανεβαίνουμε ψηλότερα; Τα πόδια μας φυσικά! Αν και στηριζόμαστε κυριολεκτικά και μεταφορικά πάνω σε αυτά, τις περισσότερες φορές δεν τα φροντίζουμε αρκετά και με τον σωστό τρόπο με αποτέλεσμα να αρχίζουν τα διάφορα προβλήματα. 

Ποιά είναι τα πιο συχνά προβλήματα που εμφανίζουν τα πέλματά μας;

Τα πέλματά μας τον χειμώνα είναι κλεισμένα μέσα στα παπούτσια και τις μπότες ενώ το καλοκαίρι ταλαιπωρούνται λόγω ζέστης, αθλητικών, σκληρών παπουτσιών και θάλασσας. Οι φουσκάλες, το πρήξιμο στα πόδια, οι μύκητες και η σκλήρυνση του δέρματος σε συνδυασμό με τους κάλους και το κότσι, είναι μερικά μόνο παραδείγματα των προβλημάτων που μπορούν να προκληθούν την περίοδο του καλοκαιριού κυρίως, αν δεν φροντίσουμε σωστά τα πόδια μας. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σημείο όπου παρατηρούνται οι πιο συχνές μυκητιάσεις είναι στα νύχια των ποδιών. Επίσης είναι πολύ συχνό το φαινόμενο όπου το νύχι μεγαλώνει μέσα στο δέρμα, προκαλώντας αφόρητο πόνο και φλεγμονή.

Πως μπορείτε λοιπόν να φροντίσετε τα πέλματά σας και να έχετε μονίμως όμορφα πόδια

Συμβουλή νούμερο 1: Πλένετε καθημερινά τα πόδια σας

Είναι πολύ σημαντικό να τηρείται η καθημερινή υγιεινή των ποδιών μας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πλύντε τα πόδια σας με σαπούνι, αμέσως αφότου βγάλετε τα παπούτσια σας στο σπίτι. Καθαρίστε διεξοδικά, τα πέλματα σε όλη τους την επιφάνεια και δώστε ιδιαίτερη έμφαση στα νύχια. Φροντίστε να στεγνώσετε πολύ καλά τα πόδια σας με μια πετσέτα, πριν φορέσετε κάλτσες και παπούτσια. 

Συμβουλή νούμερο 2: Φροντίστε την διατροφή σας 

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εικόνα που έχουν τα νύχια μας, καθώς είναι φτιαγμένα από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα νύχια μπορούν να “προδώσουν” κάποιο πρόβλημα υγείας που δεν έχει εμφανίσει άλλα συμπτώματα και τα οποία μπορεί να οφείλονται στην διατροφή μας. Οι ραβδώσεις, ο αποχρωματισμός, το πόσο εύθραυστα είναι και τα σημάδια που μπορεί να εμφανίσουν ανά διαστήματα μπορεί να μαρτυρήσουν έλλειψη σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Φροντίστε λοιπόν να  συμπεριλαμβάνετε φρούτα και λαχανικά στην διατροφή σας για καλύτερη υγεία συνολικά. 

Εάν παρόλα αυτά έχετε παρατηρήσει πως υπάρχει ήδη κάποια αλλαγή στην υφή και στο χρώμα των νυχιών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα Pedosan Nail Revitaliser, της Ελβετικής Medosan που φροντίζει και βοηθά στην επαναφορά της υγιούς όψης των νυχιών. 

Συμβουλή νούμερο 3: Φροντίστε τα νύχια σας επιμελώς. 

Το πόσο συχνά και το πως κόβετε τα νύχια σας είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό. Πρέπει να φροντίσετε να τα κόβετε συχνά και όχι πάρα πολύ κοντά, διαφορετικά μπορεί να προκληθεί πρόβλημα στην φορά με την οποία μεγαλώνουν τα νύχια. Αν αυτό συμβεί, είναι πολύ δύσκολη και επίπονη η διαδικασία επούλωσης, ενώ πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί χειρουργείο. Το Nail Fix της Medosan, προλαμβάνει ακριβώς τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Πρόκειται για μια υγρή λοσιόν, που φροντίζει τα νύχια, τα μαλακώνει, κάνοντας την φροντίδα τους εύκολη, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει φλεγμονές που μπορεί να δημιουργηθούν γύρω και κάτω από τα νύχια, βοηθώντας στην ουσιαστική αντιμετώπιση του πόνου. 

Συμβουλή νούμερο 4: Αποφύγετε το πολύ συχνό πεντικιούρ

Για τις γυναίκες που κάνουν συχνά πεντικιούρ, αν και θεωρείται πως με αυτόν τον τρόπο φροντίζουν τα νύχια τους, στην πραγματικότητα αυξάνουν τις πιθανότητες μολύνσεων. Η επιλογή το χώρου και του επαγγελματία είναι πρωτίστης σημασίας, όπως και η τήρηση των κανόνων υγιεινής.  

Επιπλέον, καλό είναι ανάμεσα στα πεντικιούρ, να αφήνετε να περάσει ένα διάστημα μιας εβδομάδας χωρίς κάποιο βερνίκι για να “αναπνέουν” τα νύχια. Το συχνό βάψιμο νυχιών και το ημιμόνιμο βερνίκι, ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών που μπορεί να οδηγήσουν σε μυκητιάσεις. 

Συμβουλή νούμερο 5: Ενυδατώνετε συχνά τα πέλματά σας

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας στα πέλματα, είναι ίσως από τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει να ακολουθείτε για να έχετε όμορφα πόδια. Οι σκληρύνσεις στις φτέρνες, οι κάλοι και φυσικά οι παρανυχίδες είναι αποτέλεσμα της ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλλουμε καθημερινά τα πόδια μας και της μη σωστής ενυδάτωσης τους. 

Κατά την διάρκεια του ντους, τρίψτε με μια ελαφρόπετρα τις φτέρνες σας. Έπειτα αλοίψτε ελαιόλαδο σε όλα τα σημεία όπου παρατηρείτε σκληρό δέρμα και αφήστε το να απορροφηθεί. 

Για συνεχή φροντίδα και ενυδάτωση, χρησιμοποιείστε μια ενυδατική κρέμα. Η ειδική κρέμα ενυδάτωσης πελμάτων Pedosan με κανέλα, θα φροντίσει τα ταλαιπωρημένα πόδια σας και θα σας χαρίσει βελούδινες φτέρνες, χωρίς σκασίματα και σκληρυνσεις. 

 

Πίσω