Ακράτεια του στρες

Ακράτεια του στρες

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι και βαθμοί ακράτειας ή η ακούσια διαρροή ούρων. Ο πιο συνηθισμένος τύπος ακράτειας στις γυναίκες - και ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους ακράτειας γενικά- είναι η ακράτεια εξ’ αιτίας του άγχους(stress).  Η ακράτεια του άγχους εμφανίζεται όταν μια μικρή ποσότητα ούρων διαφεύγει κατά τη διάρκεια μιας δραστηριότητας που ασκεί πίεση στην κύστη όπως βήξιμο, φτάρνισμα ή σήκωμα από θέση.
 

Διαβάστε περισσότερα
Η ακράτεια στις γυναίκες

Η ακράτεια στις γυναίκες

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η ακράτεια ούρων δεν είναι ασθένεια. Είναι ένα σύμπτωμα . Η ακράτεια μπορεί να προκληθεί από τις καθημερινές συνήθειες , προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις ή χρόνια σωματικά προβλήματα . Εάν εμφανίζετε συμπτώματα ακράτειας είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας . Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επηρεάζονται από ακράτεια ούρων και οι περισσότεροι είναι γυναίκες . Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον , η ακράτεια επηρεάζει 28 % των γυναικών ηλικίας 30 έως 39 , 41 % των ηλικιών 40 έως 49 , και σχεδόν το ήμισυ όλων των γυναικών 50 ετών και άνω !

Διαβάστε περισσότερα
Ακράτεια Ούρων στους Άντρες

Ακράτεια Ούρων στους Άντρες

Ένας στους 3 άντρες βιώνει το πρόβλημα της ακράτειας κάποια στιγμή στη ζωή του.

Με απλά λόγια, ακράτεια σημαίνει «να μην έχεις τον έλεγχο της ουροδόχου κύστεως. Η ακούσια απώλεια ούρων που δημιουργεί κοινωνικά προβλήματα και προβλήματα υγιεινής.

Διαβάστε περισσότερα
Ακράτεια Ούρων και Υγιεινή

Ακράτεια Ούρων και Υγιεινή

Πολύ συχνά , όταν είμαστε αντιμέτωποι με ακράτεια , μπορούμε να προσβληθούμε από μια σειρά από άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την ακράτεια . Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η υγρασία παγιδεύεται από το δέρμα μας , και αυτό οδηγεί σε όλα τα είδη των προβλημάτων , συμπεριλαμβανομένης της δερματίτιδας ακράτειας , βακτηριακή λοίμωξη , αποδυνάμωση του δέρματος λόγω της υπερ-υγρασίας, μυκητιασική λοίμωξη κι έκθεση στην αμμωνία των ούρων που καίει το δέρμα .

Διαβάστε περισσότερα