Shopping Cart

Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο 210 32 53 777

Καθαριότητα χωρίς χημικά

Καθαριότητα σε βάθος χωρίς χημικά…Γίνεται;

Ένα από τα βασικότερα μελήματα ενός νοικοκυριού είναι η σε βάθος καθαριότητα του σπιτιού.  Ο χώρος που κατοικούμε πρέπει να φροντίσουμε να είναι πάντα καθαρός, καθώς αυτό μπορεί να αποτρέψει αλλεργίες, ασθένειες και γενικότερα προβλήματα υγείας.

Επειδή λοιπόν θέλουμε το σπίτι μας να είναι πάντα καθαρό, το γεμίζουμε με απορρυπαντικά και καθαριστικά, τα οποία χρησιμοποιούμε σχεδόν σε καθημερινή βάση. 

Ποιές είναι όμως οι επιπτώσεις των χημικών καθαριστικών στην υγεία μας; 

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, τα χημικά καθαριστικά που βρίσκονται στο σπίτι μας και με τα οποία ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή, είναι ιδιαιτερα επιβλαβή για την υγεία μας. Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν ουσίες όπως το τρικλοζάν, τοξικές ουσίες και αμμωνία, που μπορούν να προκαλέσουν ορμονολογικά και αναπνευστικά προβλήματα. Οι αλλεργίες, οι δερματοπάθειες είναι αρκατά κοινά συμπτώματα,ενώ σε περίπτωση χρόνιας και εκτεταμένης έκθεσης, μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και καρκινοπάθειες.  

Ποιές είναι οι επιπτώσεις των χημικών καθαριστικών στο περιβάλλον; 

Επιπροσθέτως, τα χημικά καθαριστικά είναι ιδιαίτερα βλαβερά για το περιβάλλον και την θαλάσσια ζωή καθώς δεν διασπώνται εύκολα. Σύμφωνα με έρευνες η χλωρίνη χρειάζεται 500 χρόνια για να διασπαστεί και δεν αποβάλλεται από τους ζωντανούς οργανισμούς.

Το αποτέλεσμα αυτού είναι τα χημικά απόβλητα να εισχωρούν σε όλα τα είδη θαλάσσιας ζωής, τα οποία με την σειρά τους καταλήγουν στο πιάτο μας, άρα και στον οργανισμό μας. Οι έρευνες δείχνουν πως στην Ελλάδα η κατάσταση με τα οικιακά απόβλητα είναι αρκετά σοβαρή. Πιο συγκεκριμένα, ο Σαρωνικός κάθε χρόνο δέχεται περίπου 200.000 τόνους από απόνερα, με απορρυπαντικά που δεν διασπώνται και που τελικά καταλήγουν στο στομάχι μας.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως μάλλον έχει έρθει η ώρα για να αλλάξουμε συνήθειες και να κάνουμε την καθαριότητα του σπιτιού μας πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Ποιά είναι τα φυσικά συστατικά με τα οποία μπορούμε να καθαρίσουμε το σπίτι μας με οικολογικό τρόπο;

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως το λεμονι, η σόδα και το ξύδι είναι τα απόλυτα φυσικά καθαριστικά. Είναι η καλύτερη απολύμανση όταν χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά και είναι πολύ οικονομικά. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το μέσο ελληνικό νοικοκυριό ξοδεύει 1300 ευρώ ετησίως για αγορά προϊόντων καθαρισμού, είναι ξεκάθαρο το οικονομικό κέρδος από την χρήση φυσικών καθαριστικών. Επιπλέον, τα φυσικά αυτά συστατικά δεν βλάπτουν ούτε την υγεία μας, ούτε το περιβάλλον. Μπορείτε να τα βρείτε παντού και να τα χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε. 

Οικολογικά καθαριστικά πανιά με μικροϊνες  για απόλυτη καθαριότητα

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην καθαριότητα του σπιτιού σας, αλλάξτε τις απλές σφουγγαρίστρες σας με σφουγγαρίστρες από ύφασμα από μικροΐνες. Η ειδική τους ύφανση κλειδώνει την βρωμιά και καθαρίζει ακόμα και χωρίς καθόλου καθαριστικά.

Η εταιρεία Nova, προσφέρει μια σειρά από προϊόντα με μικροΐνες που καθαρίζουν τέλεια τις επιφάνειες ακόμα και μόνο με νερό. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να βρείτε:

Και το καλύτερο; Ξαναπλενονται και γίνονται σαν καινούργιες. 

Φροντίστε την υγιεινή και την καθαριότητα του σπιτιού σας φυσικά και σούπερ οικονομικά. 

Tip: Σε ένα ψεκαστήρι, βάλτε λίγο βραστό νερό, τον χυμό από ένα λεμόνι, δυο κουταλιές ξύδι και μια κουταλιά σόδα. Ανακατέψτε και ψεκάστε στις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε. Για πιο ωραία μυρωδιά, βάλτε μέσα στο μπουκάλι δύο φύλλα μέντας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γρήγορη Αποστολή

Παραλαβή της παραγγελίας σας σε 1-3 ημέρες

Επιστροφή Χρημάτων εντός 30 ημερών

Ισχύει για όλα τα προϊόντα των οποίων οι συσκευασίες δεν έχουν ανοιχτεί

Ασφαλείς συναλλαγές

Paypal/ Master/ Visa/ Diners/ American Express

Σεβασμός στο περιβάλλον

Λειτουργία με οικολογική συνείδηση και προϊόντα που δεν δοκιμάζονται σε ζώα