Your Cart

Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο 210 32 53 777

Κότσι στο πόδι: Ανακουφίσου από τον πόνο άμεσα

Τα πόδια στηρίζουν το σώμα σου, σε βοηθούν να κινείσαι, να τρέχεις, να στέκεσαι. Κάθε πόδι έχει 29 διαφορετικά οστά, δηλαδή πάνω από το 25% των οστών σου. Εάν δεν μπορείς να κινηθείς ή να έχεις σωστή στάση, υπάρχει κίνδυνος να υποστείς τάση των μυών, ή να δεις αλλαγές στη μορφή και τη λειτουργία των αρθρώσεων των κάτω άκρων, όπως για παράδειγμα συμβαίνει όταν εμφανίζεται το κότσι.

Τι είναι το κότσι;

Το κότσι στο πόδι είναι μια ανατομική δυσμορφία που παρουσιάζεται στο πλάι του μεγάλου δακτύλου. Η ύπαρξη του μπορεί να πυροδοτήσει παραμόρφωση και στα διπλανά δάχτυλα του ποδιού. Σε αυτή την περίπτωση παρατηρούνται τα δύο διπλανά δάχτυλα να ανεβαίνουν πάνω στο πρώτο.

Σε τι οφείλεται;

Ορισμένοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη του:

 • Η γενετική προδιάθεση (το 70% των ασθενών με ‘’κότσι’’ έχουν οικογενειακό ιστορικό)
 • Το φύλο (είναι 10 φορές πιο συχνό στις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες)
 • Τα υποδήματα (σφιχτά, μυτερά παπούτσια με ψηλό τακούνι)
 • Συστηματική ασθένεια (πχ ρευματοειδής αρθρίτιδα).

Συμπτώματα

Πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, θα δεις συχνά αλλαγές στα κάτω άκρα. Ίσως αρχίσει να αναπτύσσεται ένας μικρός κάλος στο εξωτερικό μέρος του ποδιού, στο μεγάλο ή το μικρό δάχτυλο. Μόλις μεγαλώσει, μπορεί να εμφανιστούν περισσότερα συμπτώματα, όπως:

 • Πόνος καθώς το κότσι ακουμπά στο παπούτσι
 • Μούδιασμα γύρω από το κότσι
 • Αίσθημα καύσου
 • Οίδημα στην άρθρωση που σχηματίστηκε το κότσι
 • Παχυδερμία πάνω από τη βάση του ποδιού που υποφέρει
 • Ερυθρότητα λόγω τριβής με το παπούτσι, ή λόγω φλεγμονής στην άρθρωση
 • Νέα κότσια ή κάλοι σε άλλα δάκτυλα, καθώς το βάρος είναι λάθος κατανεμημένο
 • Περιορισμός κίνησης της άρθρωσης

Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές θεραπείας και ενδεχομένως η χειρουργική επέμβαση να είναι η τελευταία λύση που πρέπει να εξετάσεις. 

Με άλλες λιγότερο επεμβατικές θεραπείες, μπορείς να μειώσεις τα συμπτώματα του πόνου και της δυσφορίας και να βελτιώσεις την ευελιξία του ποδιού.

Βασικό βήμα είναι να διαλέξεις υποδήματα που έχουν χώρο για τα δάχτυλα, ώστε να μην ασκείς επιπλέον πίεση πάνω στο κότσι. Απέφυγε την ορθοστασία και διατήρησε ένα υγιές βάρος. Όσο μεγαλύτερη είναι η πίεση που δέχονται τα πόδια και κατ’ επέκταση τα δάχτυλα, τόσο χειρότερα είναι για το κότσι.

Απαραίτητη είναι και η σωστή κυκλοφορία στο σημείο αυτό – το υδρομασάζ, οι ζεστές κάλτσες, οι θερμοφόρες και το μασάζ μπορούν να αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, συμβάλλοντας στη μείωση της φλεγμονής και την επιτάχυνση της επούλωσης.

Τέλος, άμεση ανακούφιση του πόνου θα σου προσφέρει κάποιο προστατευτικό διαχωριστικό ή καλτσάκι. Αλλά και ενυδατικές κρέμες ποδιών, που θα μαλακώσουν το κότσι.

 • Καλτσάκι με τζελ για μετατάρσιο και κότσι
  Καλτσάκι με τζελ για μετατάρσιο και κότσι
  18,00
 • Κρέμα Πελμάτων με κανέλα Pedosan
  Κρέμα Πελμάτων με κανέλα Pedosan
  15,00

Μπορείς να αποφύγεις το κότσι;

Είναι πολύ πιο εύκολο να αποφύγεις το κότσι, παρά να το διορθώσεις. Πρόσεξε τη δύναμη και την ευκαμψία των μυών στα πόδια σου. Με τη διάταση και την ενδυνάμωση των μυών μπορείς να αποτρέψεις την εμφάνιση της παραμόρφωσης. Κάνε τις απαραίτητες εκτάσεις και τις ασκήσεις ενδυνάμωσης, απέφυγε τα σφιχτά παπούτσια ή ψηλά τακούνια.

Γιατί να το αντιμετωπίσεις;

Το κότσι εάν μεγαλώσει πολύ διορθώνεται μόνο με χειρουργική επέμβαση. Για να φρενάρεις όμως την ανάπτυξή του και να μην ταλαιπωρείσαι καθημερινά όταν φοράς παπούτσια, πρέπει να πάρεις έγκαιρα την απόφαση να το αντιμετωπίσεις. Με την κατάλληλη περιποίηση το κότσι μπορεί να μικρύνει, μέχρι και να εξαφανιστεί. Απέκτησε αυτές τις συνήθειες και θα δεις διαφορά, χωρίς να χρειαστεί να περάσεις την πόρτα του χειρουργείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γρήγορη Αποστολή

Παραλαβή της παραγγελίας σας σε 1-3 ημέρες

Επιστροφή Χρημάτων εντός 30 ημερών

Ισχύει για όλα τα προϊόντα των οποίων οι συσκευασίες δεν έχουν ανοιχτεί

Ασφαλείς συναλλαγές

Paypal/ Master/ Visa/ Diners/ American Express

Σεβασμός στο περιβάλλον

Λειτουργία με οικολογική συνείδηση και προϊόντα που δεν δοκιμάζονται σε ζώα

[]