Shopping Cart

Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο 210 32 53 777

κυτταρίτιδα τέλος

Τέλος στην κυτταρίτιδα με την μέθοδο της Κρυοθεραπείας

Η κυτταρίτιδα φαίνεται να αποτελεί παρελθόν με την πρωτοποριακή μέθοδο της Κρυοθεραπείας.

Οι παλιές κακές συνήθειες


Το καλοκαίρι πέρασε. Η εποχή για την οποία ετοιμαζόμασταν όλο τον υπόλοιπο χρόνο, τελείωσε. Τέλος τα σορτσάκια (ίσως για λίγο καιρό ακόμα), τα φορεματάκια και γενικά τέλος όλα αυτά που έδειχναν το σωματάκι για το οποίο δουλεύαμε όλο τον χειμώνα #not. Η αλήθεια είναι πως μας πιάνει κάτι δύο μήνες πριν φορέσουμε το μαγιό μας και θέλουμε πάση θυσία να χάσουμε όλα εκείνα τα κιλά που μαζέψαμε κατά την διάρκεια του χειμώνα. Βέβαια με το που μπαίνει ο Σεπτέμβρης, τα ξεχνάμε όλα και επιστρέφουμε στις παλιές, κακές συνήθειές μας. 

Αχ αυτή η Κυτταρίτιδα

 Ο θανάσιμος όμως εχθρός μας είναι η κυτταρίτιδα. Αυτή η όψη του φλοιού πορτοκαλιού που προκαλείται με τα πάντα εκτός από το να αναπνέεις και μένει εκεί για πάντα, κοροιδεύοντας σε και θυμίζοντας σου εκείνη την φορά που έφαγες τρια σουβλάκια απ΄όλα. Μετά τα τριάντα βέβαια η ιστορία αυτή γίνεται ακόμα χειρότερη. Η κυτταρίτιδα που μέχρι τώρα ήταν κάτι που είχες στους γλουτούς σου, κάνει την εμφάνισή της στα μπράτσα, στην κοιλιά, πάνω από τα γόνατα και ακόμα και στην γάμπα σου (μα είναι δυνατόν;). 

Τα 4 στάδια της  κυτταρίτιδας 

Ανάλογα με την σοβαρότητά της και το πόσο έντονα φαίνεται, η κυτταρίτιδα χωρίζεται σε 4 στάδια. 

Στάδιο 0:  Ενώ δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, μόλις τσιμπήσεις το δέρμα σου εμφανίζονται οι μικρές εκείνες λακουβίτσες. Αυτό οφείλεται κυρίως σε κατακράτηση υγρών και μπορεί να φύγει με σωστή ενυδάτωση σε συνδυασμό με άσκηση. 

Στάδιο 1: Εδώ είναι εμφανή πια τα μικρά λακουβάκια στις περιοχές όπου υπάρχει παραπάνω λίπος, λόγω της επιβράδυνσης της κυκλοφορίας του αίματος. 

Στάδιο 2: Σε αυτό το στάδιο δεν αποβάλλονται οι τοξίνες λόγω κακής οξυγόνωσης που προκαλείται από μειωμένη κυκλοφορία του αίματος. Οι δερματικές ανωμαλίες γίνονται πολύ πιο έντονες, ενώ πολλές φορές μοιάζουν με οιδήματα.

Στάδιο 3: Στο πιο σοβαρό στάδιο της κυτταρίτιδας, μιλάμε πια για φλεγμονή. Το δέρμα αρχίζει να πονάει στην αφή, ενώ εμφανίζονται κιρσοί, ευρυαγγείες και έντονο πρήξιμο. 

Γιατί προκαλείται η κυτταρίτιδα; 

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι γυναίκες στο παντοδύναμο Google, είναι “Γιατί έχω κυτταρίτιδα;” Είναι σαν να απελευθερώνουμε αυτή την ερώτηση που βασανίζει εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο, εκεί στο κενό περιμένοντας από το σύμπαν να μας απαντήσει. Μετά από έρευνα, φαίνεται πως εμείς στην Greengreen.gr την βρήκαμε την απάντηση (όχι δεν ήταν εύκολο) και σας την δίνουμε στο πιάτο. Οι λόγοι για τους οποίους προκαλείται η κυτταρίτιδα είναι πολλοί, ενώ η γενετική προδιάθεση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. 

1. Η ηλικία

Ένας από τους κύριους λόγους που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα είναι η χαλάρωση του συνδετικού ιστού του δέρματος, λόγω μείωσης οιστρογόνων. Πολλές φορές, τα πρώτα σημάδια κυτταρίτιδας εμφανίζονται κατά την διάρκεια της εφηβείας, λόγω της μεγάλης μεταβολής των ορμονών. Επιπλέον, η ηλικία των 30 φαίνεται να παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του μεταβολισμού αλλά και στις ορμονικές αυξομειώσεις. 

2. Η έκθεση στον ήλιο

Φήμες λένε πως η κυτταρίτιδα γίνεται λιγότερη εμφανής μετά το μαύρισμα. Σωστά.Η αλήθεια όμως είναι πως η συνεχής έκθεση στον ήλιο μόνο βλαβερές συνέπειες μπορεί να έχει στην επιδερμίδα μας. Εκτός από τους κινδύνους που ελλοχεύουν με τις υπεριώδεις ακτινοβολίες, ο ήλιος φθείρει το δέρμα, κάνοντάς το πιο λεπτό και αδύνατο και πιο επιρρεπές στην κυτταρίτιδα. 

3. Οι αυξομειώσεις του βάρους 

Οι απότομες εναλλαγές του βάρους τεντώνουν και χαλαρώνουν το δέρμα, κάνοντας το να χάνει την ελαστικότητά του. Με αυτόν τον τρόπο αδυνατίζει και χάνει την σφριγηλότητα του. 

4. Η διατροφή μας 

Το αλκοόλ, ο καφές, η ζάχαρη, το αλάτι και γενικότερα οτιδήποτε καταναλώνουμε, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην όψη της επιδερμίδας μας. Η κατακράτηση υγρών και η αποθήκευση λίπους που γίνεται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός μας, καταπονούν πολύ το δέρμα στις συγκεκριμένες περιοχές με αποτέλεσμα η κυτταρίτιδα να γίνει πιο εμφανής. 

5. Κληρονομικότητα 

Αν η μαμά σου έχει κυτταρίτιδα, το πιθανότερο είναι πως θα έχεις και εσύ. Sorry, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα! 

6. Άσκηση

Η άσκηση και η εφίδρωση που προκαλείται μέσω αυτής, αποβάλλει τις τοξίνες του οργανισμού και σφίγγει το δέρμα, κάνοντάς το πιο λείο και ελαστικό. 

Με ποιόν τρόπο προκαλείται; 

Σκέψου το δέρμα μας σαν τον εξωτερικό φραγμό του λιπώδη ιστού. Ο ιστός αυτός μοιάζει με μικρά μπαλάκια, παγιδευμένα σε ένα πλέγμα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα μας και είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα και την σφριγηλότητα του. Με την πάροδο του χρόνου, σε συνδυασμό με εξωτερικούς παράγοντες, σαν αυτούς που αναφέραμε προηγουμένως (διατροφή, έλλειψη άσκησης, ηλικία κτλ.) το πλέγμα αυτό χαλαρώνει και μπερδεύεται, με αποτέλεσμα ο λιπώδης ιστός να μεγαλώνει και να “ξεχειλώνει”. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η όψη μας κατά το ήμισυ ευθύνεται στο δέρμα μας, το οποίο φαίνεται πως μπορούμε να κατηγορήσουμε και για την κυτταρίτιδα. 

Τρόποι αντιμετώπισης:

Για να φύγει η κυτταρίτιδα θέλει ειδική φροντίδα της επιδερμίδας και του ιστού ακριβώς κάτω από αυτήν. Είναι πολύ σημαντικο να καταλάβουμε πως η κυτταρίτιδα δεν έχει να κάνει με το πάχος. Είναι η κατακράτηση υγρών που δεν αποβάλλει ο οργανισμός μας και η διόγκωση του λιπώδη ιστού που παίρνει ακανόνιστο σχήμα αφότου χαλαρώσει το πλέγμα της επιδερμίδας. Άρα, τι πρέπει να γίνει; Πρέπει να φροντίσουμε την επιδερμίδα των περιοχών που η κυτταρίτιδα έχει κάνει την εμφάνισή της. 

Πως βοηθάει η διατροφή στην μείωση της κυτταρίτιδας; 

Η διατροφή είναι το Α και το Ω όταν έχει να κάνει με την φροντίδα της υγείας μας. Τα φρούτα, τα λαχανικά και οι τροφές υψηλής διατροφικής αξίας, μπορούν να πραγματικά να αλλάξουν όχι μόνο την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και το πως νιώθουμε. Οι σωστές τροφές σε συνδυασμό με το να πίνουμε πολύ νερό, μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα μας και να μειώσει αισθητά την κυτταρίτιδα. 

Φεύγει η κυτταρίτιδα με την γυμναστική; 

Η κυτταρίτιδα αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της από πολύ μικρή ηλικία και απλά γίνεται πιο έντονη με την πάροδο του χρόνου. Η γυμναστική καίει το σωματικό λίπος και τονώνει τους μύες, μειώνοντας την αρκετά χωρίς όμως να την εξαφανίζει. Άλλωστε το βάρος δεν παίζει ρόλο στην εμφάνισή της. Πόσες φορές έχουμε δει αδύνατες γυναίκες με κυτταρίτιδα και κάποιες με παραπανίσια κιλά που δεν έχουν ίχνος; 

Τα οφέλη του μασάζ στην κυτταρίτιδα 

Το μασάζ από μόνο του το αγαπάμε. Είναι η μορφή της απόλυτης χαλάρωσης. Το δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας μετά από μια δύσκολη και κουραστική εβδομάδα. Τι θα έλεγες όμως αν μάθαινες πως το μασάζ όχι μόνο σε τονώνει, σε χαλαρώνει και σε βοηθάει να νιώσεις καλύτερα, αλλά εξαλείφει και την κυτταρίτιδα; 

Πως λειτουργεί το μασάζ;

Υπάρχει ένα μαγικό είδος μασάζ που λέγεται λεμφικό (θα μας θυμηθείτε). Είναι μια ήπια μορφή μαλάξεων του λεμφικού συστήματος, ακολουθώντας την φυσική πορεία της λέμφου, χωρίς να ασκείται πίεση. Στόχο έχει την αποβολή των υγρών του σώματος που μένουν στάσιμα και προκαλούν πρήξιμο και φλεγμονές. 

Τί είναι το λεμφικό σύστημα; 

Ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα του οργανισμού μας είναι το λεμφικό. Σε αυτό περιέχονται η σπλήνα, οι αμυγδαλές και άλλοι αδένες που λειτουργούν σαν φίλτρα των υγρών που παράγει ο οργανισμός μας. Φαντάσου το σαν πολλοί σωλήνες μέσα από το οποία περνάνε τα διάφορα υγρά στο αίμα. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν αυτό φρακάρει λόγω κακής διατροφής, έλλειψης άσκησης κτλ. 

Κρυοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας. 

Μασάζ με αφρό Κρυοθεραπείας.

Ο άλλος τρόπος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας είναι η Κρυοθεραπεία. Η ελεγχόμενη πτώση της θερμοκρασίας της επιδερμίδας, το αναγκάζει να ενεργοποιεί τους αμυντικούς του μηχανισμούς και να παράγει κολλαγόνο.  

Το απότομο κρύο διαλυει τα λιποκύτταρα που έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές που παρατηρείται τοπικό πάχος, ενώ παράλληλα διεγείρεται η μικροκυκλοφορία του αίματος. Ο κατεστραμμένος ιστός ανανεώνεται και το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και ελαστικό. 

Το κρύο κάνει τους μύες να συσπώνται και τον κατεστραμμένο ιστό να αναδομείται. 

Κάνε Κρυοθεραπεία μόνη σου στο σπίτι 

Δεν χρειάζεται όμως να πάμε σε ακριβά ινστιτούτα ομορφιάς και να μπούμε σε αυτούς τους ειδικούς σωλήνες για να έχουμε τα οφέλη της κρυοθεραπείας. Η Cryoslim της Orescience κατευθείαν από το Παρίσι, σε μορφή αφρού, παγώνει το δέρμα και προσφέρει όλες αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες της κρυοθεραπείας σε μια κρέμα. 

Δοκίμασε την και θα δεις τα πρώτα αποτελέσματα μετά από 30 ημέρες. 

Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να καλέσεις στο 210 3253 777.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γρήγορη Αποστολή

Παραλαβή της παραγγελίας σας σε 1-3 ημέρες

Επιστροφή Χρημάτων εντός 30 ημερών

Ισχύει για όλα τα προϊόντα των οποίων οι συσκευασίες δεν έχουν ανοιχτεί

Ασφαλείς συναλλαγές

Paypal/ Master/ Visa/ Diners/ American Express

Σεβασμός στο περιβάλλον

Λειτουργία με οικολογική συνείδηση και προϊόντα που δεν δοκιμάζονται σε ζώα