Shopping Cart

Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο 210 32 53 777

Ορθοπεδικοί Πάτοι: Η σημασία τους στην καθημερινότητά μας

Μπορούν οι ορθοπεδικοί πάτοι να κάνουν εύκολη την καθημερινότητά μας;

Πόσες φορές σας έχει τύχει να νιώθετε πόνο και κάψιμο στα πόδια; Να φοράτε τα αγαπημένα σας παπούτσια και να νιώθετε ότι θα φωνάξετε από τον πόνο; 

Ωραία τα όμορφα παπούτσια, δεν λέω, αλλά η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές είναι τουλάχιστον βασανιστικό το να τα φοράμε για πολλές ώρες.  

Ο πιο κοινός πόνος στα πόδια είναι αυτός στην φτέρνα και στο πέλμα. Πολλές φορές τα κότσια, οι πληγές και προβλήματα όπως η πελματιαία απονευρωσίτιδα και η άκανθα πτέρνας, δυσχεραίνουν την καθημερινότητα μας και μας κάνουν να νιώθουμε πόνο ακόμα και κατά την διάρκεια καθημερινών εργασιών. 

Πως μπορούμε λοιπόν να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας εύκολα και οικονομικά; 

Η απάντηση είναι πραγματικά πολύ εύκολη. Τα σωστά ορθοπεδικά προϊόντα μπορούν να κάνουν θαύματα στο μυοσκελετικό μας σύστημα ξεκινώντας από τα πόδια μας. 

Τα πέλματα και τα προβλήματα που εμφανίζονται σε αυτά, μπορεί να ευθύνονται για τους πόνους στα πόδια, στα πέλματα και ακόμα και στην μέση και στον αυχένα. 

Οι ορθοπεδικοί πάτοι που μπορείτε να προμηθευτείτε κατόπιν συμβουλών των γιατρών, είναι η  ιδανική λύση για πληθώρα προβλημάτων σε διαφορετικά άτομα με διαφορετικές συνήθειες. 

Πως να ξέρετε ότι χρειάζεστε ορθοπεδικούς πάτους; 

Πέρα από τον πόνο που πιθανότατα νιώθετε κατά το βάδισμα ή την ορθοστασία, μια επίσκεψη στον ορθοπεδικό σας γιατρό θα σας βοηθήσει στο να καταλάβετε τι ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζετε. 

Ο γιατρός σας θα σας γράψει τις απαραίτητες εξετάσεις που ίσως χρειαστεί να κάνετε, (μια ακτινογραφία ή ένα πελματογράφημα) με αποτέλεσμα να συγκεκριμενοποιηθεί το πρόβλημα και να βρεθεί η λύση που θα είναι κατάλληλη για εσάς. 

Υπάρχουν πολλών ειδών ορθοπεδικοί πάτοι και είναι πολύ σημαντικό να βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς. 

Πιο συγκεκριμένα: 

 • Για υψηλή καμάρα, ψάξτε για μαλακούς πάτους κατασκευασμένους από αφρώδες υλικό ή τζελ 
 • Αν έχετε κότσι, προμηθευτείτε πάτους ¾ για να δώσετε στην μπροστινή πλευρά του ποδιού σας περισσότερο χώρο. 
 • Αν πάσχετε από πλατυποδία, σκεφτείτε έναν πιο δομημένο πάτο με νεοπρίν ή από EVA 
 • Σε περιπτώσεις πελματιαίας απονευρωσίτιδας και άκανθας φτέρνας, βρείτε έναν πάτο που κλείνει γύρω από την φτέρνα, προσφέροντας στήριξη και προστασία. 
 • Για μεταταρσαλγία, οι πάτοι που πιάνουν όλη την επιφάνεια του πέλματος και είναι πολύ μαλακοί, ειδικά στο μπροστινό  σημείο του ποδιού, είναι προτιμότεροι.

Σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε ορθοπεδικούς πάτους.

Στέκεστε για περισσότερο από 5 ώρες ημερησίως. 

Η συνεχής ορθοστασία μπορεί να οδηγήσει σε πελματιαία απονευρωσίτιδα που δημιουργεί πόνο σε  όλο το μήκος του πέλματος.

Τα παπούτσια σας είναι φθαρμένα στα πλάγια

Ενώ είναι φυσιολογικό να φθείρονται τα παπούτσια και οι πάτοι τους, το να φαίνεται η φθορά μόνο στο πλάι, είτε προς τα μέσα είτε προς τα έξω είναι σημάδι πρηνισμού. 

Δεν έχετε καμάρα ή έχετε πολύ μεγάλη καμάρα 

Αν έχετε κάποιο από τα δύο προβλήματα στην καμάρα του ποδιού σας, τα κανονικά παπούτσια δεν θα σας δώσουν την στήριξη που χρειάζεστε. 

Νιώθετε πολύ πόνο στην φτέρνα σας 

Αν και αυτό το σημάδι μπορεί να σας φανεί προφανές, πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τον πόνο στα πόδια και δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία. Πολλές φορές νομίζουμε ότι ο πόνος στα πόδια οφείλεται στο γεγονός ότι φοράμε άβολα παπούτσια. Ο πόνος στα πόδια, ειδικά τις πρωινές ώρες, είναι ξεκάθαρο σημάδι πως πρόκειται για πελματιαία απονευρωσίτιδα. 

Είχατε κάποιο πρόσφατο τραυματισμό

Αν είχατε κάποιο τραυματισμό στον γοφό, στο γόνατο ή στον αστράγαλο μπορεί να επηρεάζει την πίεση στην οποία υποβάλετε το σώμα σας. 

Συμβουλή

Αφαιρέστε τους πάτους που υπάρχουν ήδη στο εσωτερικό των παπουτσιών πριν τοποθετήσετε τους πάτους που έχετε προμηθευτεί. 

Τι προβλήματα λύνουν οι ορθοπεδικοί πάτοι; 

Οι γιατροί πολλές φορές μπορεί να γράψουν ορθοπεδικούς πάτους για να λύσουν προβλήματα όπως: 

 • Αρθριτικά. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον τρόπο που τοποθετούμε τα πόδια μας. 
 • Πόνος στην πλάτη. Πολλές φορές η λάθος τοποθέτηση των ποδιών και τα προβλήματα όπως ο πρηνισμός και η πλατυποδία, μπορεί να δημιουργήσουν έλλειψη στήριξης του υπόλοιπου σώματος που οδηγεί σε πόνους στην πλάτη.  
 • Το κότσι. Τα κότσια είναι επίπονα εξογκώματα που δημιουργούνται στο κόκκαλο που βρίσκεται δίπλα στο μεγάλο δάχτυλο και δημιουργούν παραμόρφωση στο πέλμα. Οι σωστοί ορθοπεδικοί πάτοι μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της πίεσης που δημιουργείται στο μεγάλο δάχτυλο. 
 • Θυλακίτιδα. Η θυλακίτιδα είναι μια φλεγμονή που δημιουργείται στις φτέρνες και στα δάχτυλα, η οποία μπορεί να δημιουργήσει πόνο και πίεση σε ολόκληρο το πόδι. 
 • Διαβήτης. Το διαβητικό πόδι θέλει ιδιαίτερη προσοχή και θα πρέπει να αποφεύγονται η πίεση και τα στενά παπούτσια.
 • Πλατυποδία. Η πλατυποδία μπορεί να προκαλέσει πόνους στα πόδια, στους αστραγάλους και στην μέση. 
 • Σφυροδακτυλία. Η σφυροδακτυλία τις περισσότερες φορές σχετίζεται άμεσα με το κότσι στο μεγάλο δάχτυλο. Προκαλείται πόνος στο δεύτερο δάχτυλο και παραμόρφωση στην “μπάλα” του ποδιού.
 • Υψηλή καμάρα. Η υψηλή καμάρα μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα όπως πόνο στα γόνατα και πελματιαία απονευρωσίτιδα. 
 • Άκανθα πτέρνας. Η άκανθα πτέρνας είναι μια πάθηση όπου μεγαλώνει ένα κόκκαλο στην πίσω πλευρά της φτέρνας και τα σωστά ορθοπεδικά μπορούν να μειώσουν την φλεγμονή και τον πόνο. 
 • Τραυματισμοί. Οι άνθρωποι που έχουν κάποιο τραυματισμό στο πόδι τους, πολλές φορές χρειάζονται επιπλέον στήριξη, ειδικά κατά την διάρκεια της επούλωσης. 
 • Πελματιαία απονευρωσίτιδα.  Η πελματιαία απονευρωσίτιδα είναι μια πολύ κοινή αιτία πόνου. Οι γιατροί πολλές φορές συνιστούν την χρήση ορθοπεδικών πάτων για την στήριξη της φτέρνας και του πέλματος. 

Πως βοηθούν στα προβλήματα αυτά, οι ορθοπεδικοί πάτοι; 

Οι ορθοπεδικοί πάτοι βοηθούν σε κάθε ένα από αυτά τα προβλήματα ξεχωριστά, τις περισσότερες φορές σε συνδυασμό με ορθοπεδικά παπούτσια και φυσικοθεραπεία, όταν το πρόβλημα είναι χρόνιο και χρειάζεται ειδική διαχείριση. 

Πιο συγκεκριμένα, ο ρόλος των ορθοπεδικών πάτων που θα σας γράψει ο γιατρός σας είναι να διορθώνουν τα πέλματα που δεν στηρίζουν σωστά το σώμα. Τα βοηθούν στο να στηρίζουν την καμάρα και βοηθούν σε περιπτώσεις πλατυποδίας. Είναι ο ιδανικός τρόπος επίλυσης όλων των προαναφερθέντων προβλημάτων, χωρίς την χρήση χειρουργείων, ενώ τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται για προληπτικούς λόγους. 

Παράγοντες που παίζουν ρόλο στο πόσο θα βοηθήσουν οι ορθοπεδικοί πάτοι

Ανεξαρτήτως από το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, οι ορθοπεδικοί πάτοι είναι σίγουρο πως θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σας. 

Οι βασικοί παράγοντες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο αν θα μπορέσετε να επανέλθετε πλήρως, είναι οι εξής: 

 • Πόσο συχνά τα φοράμε 

Πολλές φορές, θεωρούμε πως φορώντας τους πάτους συνεχώς, θα έχουμε ταχύτερα αποτελέσματα. Αυτό φυσικά δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. 

 • Με τι παπούτσια τα φοράμε 

Το ότι φοράμε ορθοπεδικούς πάτους, δεν σημαίνει πως λύνουμε αυτόματα το πρόβλημά μας. Τα καθημερινά μας παπούτσια, μέσα στα οποία τοποθετούμε τους πάτους είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, σημαντικά. Επιλέξτε άνετα παπούτσια για την καθημερινότητά σας και θα νιώσετε άμεσα την διαφορά, ειδικά αν τα συνδυάσετε με τους ορθοπεδικούς πάτους που είναι ειδικά για το πρόβλημά σας. 

 • Οι συμβουλές του γιατρού μας σχετικά με το πρόβλημα που έχουμε. 

Όπως και αν αποφασίσετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά σας, οι συμβουλές του γιατρού σας είναι οι πιο σημαντικές. Μιλήστε με τον γιατρό σας πριν αποφασίσετε ποιούς πάτους θα αγοράσετε και αφήστε τον να σας βοηθήσει με την επιλογή. Οι ορθοπεδικοί πάτοι που θα σας προτείνει ο γιατρός σας, θα προλαμβάνουν την λάθος θέση του κοκκάλου, ενώ θα βοηθούν τους τένοντες και τους μύες. 

Οι πάτοι που μπορείτε να βρείτε στην Greengreen: 

Αντικραδασμικοί πάτοι για ενισχυμένη υποστήριξη

Πάτοι που διορθώνουν και ανακουφίζουν τα πέλματα

Υποπτέρνια για ανύψωση πέλματος και αύξηση ύψους

Πάτοι από τζελ σιλικόνης για ανύψωση φτέρνας και άνετο βάδισμα

Υποπτέρνια για τους πόνους των φτερνών (με πλευρική ανύψωση)

Πάτοι 3D για ξεκούραστο περπάτημα με σανδάλια, πλατφόρμες, ψηλοτάκουνα παπούτσια και πέδιλα

Μαξιλαράκια στήριξης μεταταρσίου, με τζελ ανόρθωσης

Πάτοι Σιλικόνης U για τις φτέρνες και τα γόνατα

Μαξιλαράκι σιλικόνης για την καμάρα πέλματος

Μαξιλαράκια με μαλακό πάτο για το μετατάρσιο

2 comments

 1. Παναγιώτα Τουφεξή

  Ψάχνω για πατους Νο 43 για φτέρνα και μεταταρσιο. Υπάρχει πλατυποδία και πολύωρη ορθοστασία.

  1. Σας παραθέτω τα links στο eshop μας πάτων που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν:
   https://www.greengreen.gr/antikradasmikoi-patoi-gia-enischymeni-ypostirixi/
   https://www.greengreen.gr/anatomikoi-patoi-pelmata/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γρήγορη Αποστολή

Παραλαβή της παραγγελίας σας σε 1-3 ημέρες

Επιστροφή Χρημάτων εντός 30 ημερών

Ισχύει για όλα τα προϊόντα των οποίων οι συσκευασίες δεν έχουν ανοιχτεί

Ασφαλείς συναλλαγές

Paypal/ Master/ Visa/ Diners/ American Express

Σεβασμός στο περιβάλλον

Λειτουργία με οικολογική συνείδηση και προϊόντα που δεν δοκιμάζονται σε ζώα