Your Cart

Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο 210 32 53 777

Όμορφα και λαμπερά μαλλιά

13 Συμβουλές για πλούσια και όμορφα μαλλιά… Πάντα!

Όμορφα και λαμπερά μαλλιά

Πόσες φορές έχετε ψάξει για πληροφορίες για υγιή και λαμπερά μαλλιά; Πόσες φορές έχετε πατήσει κλικ σε άρθρο που δίνει οδηγίες για την σωστή φροντίδα των μαλλιών και μυστικά ενάντια της τριχόπτωσης; 

Γιατί ασχολούμαστε με τις τρίχες μας τόσο πολύ; 

Η τριχόπτωση και η υγεία του τριχωτού της κεφαλής είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πάρα πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Γυναίκες και άντρες (σύμφωνα με έρευνες οι άντρες ακόμα περισσότερο και από τις γυναίκες) ψάχνουν διάφορους τρόπους για να αποκτήσουν πλούσια και υγιή μαλλιά. Η αλήθεια είναι πως λίγο τα κοινωνικά μέσα, λίγο η προσκόλληση της σημερινής κοινωνίας με την εμφάνιση, έχει θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά σχετικά με το πως “πρέπει” να μοιάζει κάποιος. Το πως είναι κομμένα, αν είναι καθαρά και περιποιημένα δείχνουν πολλά για τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα τα προϊόντα περιποίησης είναι τόσα πολλά που η επιλογή αυτού που θα μας βοηθήσει πραγματικά, μοιάζει με κατόρθωμα. 

Γιατί έχουμε τριχόπτωση; 

Παρόλα αυτά, το τρέξιμο της καθημερινότητας, το άγχος, η κακή διατροφή, ο άστατος ύπνος και η μόλυνση του αστικού περιβάλλοντος προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην συνολική μας υγεία, των οποίων τα συμπτώματα είναι εμφανή στο δέρμα και στο τριχωτό της κεφαλής μας. 

Πως μπορούμε λοιπόν να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή και λαμπερά μέσα σε όλη αυτή την τρέλα; 

Ακολουθούν 13 βήματα που εφόσον ακολουθηθούν, τα μαλλιά θα γίνουν πιο υγιή, πιο δυνατά, χωρίς σπασίματα, ενώ θα μειωθεί η τριχόπτωση σε μεγάλο βαθμό. Σας προειδοποιώ όμως! Θέλει δουλειά και προσοχή, έτσι ώστε αυτά που τώρα μοιάζουν με βαρετές οδηγίες, να γίνουν σιγά σιγά καθημερινή σας συνήθεια. 

1. Λιγότερο πιστολάκι και συσκευές με υψηλή θερμότητα

Το ότι η υψηλή θερμότητα από το πιστολάκι και τις ισιωτικές είναι ένας πιο εύκολους τρόπους να βλάψουμε τα μαλλιά μας, το γνωρίζετε ήδη. Αφαιρούν όλη την υγρασία από την τρίχα και είναι υπαίτια για την ψαλίδα και το σπάσιμο της. Προσπαθήστε λοιπόν να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο τις συσκευές αυτές και θα δείτε τεράστια αλλαγή στην ποιότητα της τρίχας σας. Ο καλύτερος τρόπος για να τα στεγνώσετε είναι να να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά ή να χρησιμοποιήσετε τον λιγότερο καυτό αέρα από το πιστολάκι. 

2. Λιγότερα προϊόντα στυλιζαρίσματος 

Τα περισσότερα προϊόντα στυλιζαρίσματος (σπρέι, κερί, ζελέ, αφρός ) μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια όταν τα μαλλιά μας απλά παύουν να υπακούν, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα χημικά που περιέχουν τα προϊόντα αυτά όχι μόνο κάνουν κακό στην τρίχα, αλλά έχουν την τάση να συσσωρεύονται στον θύλακα της τρίχας, και να προκαλούν τριχόπτωση. Μετά την χρήση προϊόντων στυλιζαρίσματος, πρέπει να φροντίσετε να λουστείτε καλά για να φύγει κάθε ίχνος προϊόντος. 

3. Μεταξένιες μαξιλαροθήκες 

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, το μετάξι, επειδή αφήνει το δέρμα να αναπνεύσει και είναι πολύ πιο λείο από τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες, δεν λαδώνει τόσο εύκολα τα μαλλιά, ενώ δεν αφήνει τον όγκο να πέσει. Αυτό ισχύει ακόμα και για την πιο λεπτή τρίχα. 

4. Καθαριότητα 

Ο Jeffrey J. Miller, M.D., βοηθός καθηγητής δερματολογίας στο Pennsylvania State University College of Medicine προτείνει τους ακόλουθους κανόνες: 

  • Να λούζεστε καθημερινά  εάν ζείτε σε μια πόλη με μόλυνση ή υγρασία (ή γυμνάζεστε καθημερινά). Είναι σημαντικό να φεύγουν οι ρύποι από το τριχωτό της κεφαλής σας. 
  • Λουστείτε κάθε μερικές μέρες, εάν ζείτε σε πιο φυσικό περιβάλλον μακριά από μολύνσεις του περιβάλλοντος ή σε ιδιαίτερα ξηρό περιβάλλον. 
  • Τέλος, εφόσον χαρακτηρίζετε τα μαλλιά σας ως κανονικά, ή ώς έναν συνδυασμό, που ενώ λαδώνουν εύκολα, έχουν ξηρές άκρες, πρέπει να λούζεστε μέρα παρά μέρα. 

Όποια και αν είναι η συχνότητα με την οποία λούζεστε, θα πρέπει να κάνετε χρήση conditioner σε κάθε λούσιμο.  

5. Μην αλλάζετε συχνά τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε

Τις περισσότερες φορές, ακόμα και αν δούμε αποτελεσματικότητα σε κάποιο προϊόν που χρησιμοποιούμε στα μαλλιά μας, τείνουμε να το αλλάζουμε χωρίς όμως να μπορούμε να εξηγήσουμε το γιατί. Η αλήθεια είναι πως και οι ειδικοί το συστήνουν αυτό, αλλά σε τι συχνότητα; 

Ο χρόνος που χρειάζεται για να δράσει ένα προϊόν είναι τουλάχιστον ένας μήνας. Όταν διακόπτουμε την χρήση ενός προϊόντος πριν από αυτό το διάστημα και αρχίζουμε την χρήση ενός άλλου προϊόντος, στην πραγματικότητα δεν το επιτρέπουμε να έχει την δράση που θα είχε.

6. Προσέχετε την διατροφή σας. 

Ο Dr. Robert Dorin, του American Board of Hair Restoration, τονίζει την σημασία της υγιεινής διατροφής όχι μόνο για την συνολική μας υγεία, αλλά και για την εικόνα που έχουν τα μαλλιά και τα νύχια μας. Το τι καταναλώνουμε, φαίνεται στα μαλλιά μας από το πόσο γρήγορα μακραίνουν, την λάμψη και φυσικά τον όγκο που έχουν. 

7. Προσεκτικό Χτένισμα με κατάλληλη χτένα 

Το καθημερινό χτένισμα είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που παίζει ρόλο στο πόσο υγιή είναι τα μαλλιά μας. Προσπαθήστε να χτενιστείτε με χτένα με φαρδιά δόντια και όχι πλαστικές βούρτσες και με μεγάλη προσοχή στους κόμπους. Μην τραβάτε τα μαλλιά σας και μην χτενίζετε πάντα με την ίδια φορά. 

Επιπλέον, το χτένισμα εμποδίζει την συσσώρευση λιπαρότητας στα σημεία εκείνα που λαδώνουν γρήγορα. 

8. Κόβετε τα μαλλιά σας τακτικά

Το τακτικό κόψιμο των μαλλιών όχι μόνο θα τα κάνει να φαίνονται υγιή, αλλά θα τα δυναμώσει και θα τα κάνει να μακρύνουν πιο γρήγορα. Λιγότερο σπάσιμο στις άκρες, λιγότερη ψαλίδα άρα και πιο όμορφα και γερά μαλλιά. 

9. Λουστείτε με χλιαρό νερό

Το πολύ ζεστό νερό δεν κάνει καλό για τα μαλλιά μας. Προτιμήστε χλιαρό προς κρύο νερό για απόλυτη καθαριότητα (ειδικά αν πρόκειται για μαλλιά που λαδώνουν εύκολα). 

Tip: Για να καθαρίσετε το κερί από τα μαλλιά σας, μην τρίβετε τα μαλλιά σας, αλλά βάλτε σαμπουάν σε στεγνά μαλλιά και μετά καθαρίστε με νερό. Λούστε και δεύτερη φορά με σαμπουάν για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. 

10. Χρησιμοποιείτε ματ προϊόντα στυλιζαρίσματος για πιο πυκνά μαλλιά

Ειδικά στα κοντά μαλλιά, τα ματ προϊόντα (κερί, λακ) δίνουν την αίσθηση πιο πυκνών μαλλιών. Τα μαλλιά δεν γυαλίζουν και δεν κολλάνε μεταξύ τους, δίνοντας την αίσθηση μεγαλύτερου όγκου και πυκνότητας.  

11. Μάσκα μαλλιών με αυγά, κατά της τριχόπτωσης 

Η πρωτεΐνη που περιέχεται στα αυγά, τρέφει σε βάθος την τρίχα και τον θυλακα της, κάνοντας τα μαλλιά πιο δυνατά και πυκνά. Κάντε την μάσκα μια φορά τον μήνα και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.  

12. Μην τρίβετε τα μαλλιά με πετσέτα. 

Ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας, είναι να τα τρίψουμε με μια πετσέτα. Η πετσέτα, μπορεί να σπάσει την τρίχα και να την αποδυναμώσει. Ο σωστός τρόπος είναι να τοποθετήσετε την πετσέτα σε βρεγμένα μαλλιά και να την αφήσετε να απορροφήσει το νερό. Ύστερα την αφαιρείτε και τα αφήνετε να στεγνώσουν. 

13. Μασάζ κεφαλής

Αν δεν έχετε κάνει μέχρι σήμερα μασάζ κεφαλής, σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.  Χαλαρώνει αναζωογονεί και βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την τριχόπτωση. Πολλές φορές η απώλεια μαλλιών οφείλεται στο άγχος, καθώς όταν πιέζεται το κεφάλι, τσιτώνει το δέρμα και πέφτουν τρίχες. 

https://www.goodhousekeeping.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γρήγορη Αποστολή

Παραλαβή της παραγγελίας σας σε 1-3 ημέρες

Επιστροφή Χρημάτων εντός 30 ημερών

Ισχύει για όλα τα προϊόντα των οποίων οι συσκευασίες δεν έχουν ανοιχτεί

Ασφαλείς συναλλαγές

Paypal/ Master/ Visa/ Diners/ American Express

Σεβασμός στο περιβάλλον

Λειτουργία με οικολογική συνείδηση και προϊόντα που δεν δοκιμάζονται σε ζώα

[]