Shopping Cart

Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο 210 32 53 777

Τέλος στις πανάδες! Μια και καλή!

Από πολύ νεαρή ηλικία ακούμε συνεχώς το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε ευλαβικά την επιδερμίδα μας. 

Όσο μεγαλώνουμε, η ανάγκη αυτή γίνεται περισσότερο επιτακτική και καταλήγουμε να δίνουμε ένα αρκετά ευκαταφρόνητο ποσό χρημάτων ετησίως σε προϊόντα περιποίησης.

Τι γίνεται όμως όταν παρ’όλη αυτή την φροντίδα, η επιδερμίδα μας αρνείται να υπακούσει και εμφανίζει πανάδες που δεν λένε να φύγουν; 

Τι είναι οι πανάδες; 

Οι πανάδες είναι σκούροι ή ανοιχτόχρωμοι, καφέ λεκέδες, που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία στην επιδερμίδα μας. Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες είναι περισσότερο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν τέτοιου είδους δυσχρωμίες (μόνο το 10% των περιπτώσεων είναι άντρες). Ειδικά την περίοδο εγκυμοσύνης, λόγω ορμονών, είναι πολύ σύνηθες η εμφάνιση τέτοιων δυσχρωμιών. 

Γιατί αποκτούμε πανάδες; 

Σύμφωνα με τους ειδικούς δερματολόγους, οι πανάδες μπορούν να συμβούν στον καθένα, όσο και να φροντίζει την επιδερμίδα του. Δεν είναι σπάνιες οι φορές που γυναίκες εμφανίζουν πανάδες, ακόμα και φορώντας αντηλιακό, ειδικά όταν αυτό έχει χαμηλό δείκτη προστασίας.

Αυτό που συμβαίνει στην επιδερμίδα μας και εμφανίζονται οι πανάδες, είναι ότι αυξάνεται η παραγωγή μελανίνης σε συγκεκριμένα σημεία της επιδερμίδας μας με αποτέλεσμα “να σκουρύνει” το δέρμα στα σημεία αυτά. 

Οι κύριοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εμφάνιση πανάδων, είναι η έκθεση στον ήλιο, οι ορμονικές διαταραχές και οι φλεγμονές που εμφανίζονται κατά διαστήματα.

Έκθεση στον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο είναι ο πρωταρχικός παράγοντας εμφάνισης δερματικών δυσχρωμιών και η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ίσως το λιγότερο επικίνδυνο που μπορεί να συμβεί από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, χωρίς προστασία. 

Το αντηλιακό υψηλής προστασίας είναι must ακόμα και τους μήνες του χειμώνα.Το καλοκαίρι, ειδικά στην παραλία, αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο επιτακτική και θα πρέπει να φροντίσουμε συνεχώς να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας και να φοράμε πάντα καπέλο. 

Ορμονικές διαταραχές

Οι μεταβολές στα επίπεδα των ορμονών επηρεάζουν την παραγωγή μελανίνης στην επιδερμίδα. Για αυτόν τον λόγο, πολύ συχνά οι γυναίκες που εγκυμονούν, που περνάνε εμμηνόπαυση η που αντιμετωπίζουν κάποιου άλλου είδους ορμονικής διαταραχής, εμφανίζουν μελάσματα (χλόασμα). Αυτού του είδους οι δυσχρωμίες παρόλα αυτά συνήθως περνάνε με την πάροδο του χρόνου μόλις σταθεροποιηθούν οι όποιες ορμονικές διαταραχές. 

Ηλικία 

Η ηλικία παίζει επίσης έναν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της μελανίνης. Ενώ μειώνεται η παραγωγή μελανίνης στο σύνολό της, σε κάποια σημεία γίνεται πιο έντονη με αποτέλεσμα την εμφάνιση χρωστικών κηλίδων, κυρίως στο πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια. 

Τραυματισμός

Η υπέρχρωση που εμφανίζεται μετά από τραυματισμό ονομάζεται “μεταφλεγμονώδης υπέρχρωση” και είναι πολύ σύνηθες σε περιπτώσεις ακμής. Οι φλεγμονές που προκαλούνται στο δέρμα, προκαλούν αύξηση της παραγωγής μελανίνης με αποτέλεσμα να εμφανιστούν καφέ κηλίδες στα σημεία όπου υπάρχει φλεγμονή. 

Αν και σύμφωνα με ειδικούς, αυτού του είδους οι πανάδες δεν οφείλονται στην έκθεση στον ήλιο, φαίνεται πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δυσχεράνει την κατάσταση. Για αυτό τον λόγο, συνιστάται η αποφυγή σε έκθεση στον ήλιο όταν έχουμε ακμή ή κάποιου άλλου είδους φλεγμονή, όπως κάποια δερματική αλλεργία κτλ. 

Προστασία Επιδερμίδας

Πως μπορούμε λοιπόν να προστατευτούμε από τις ανεπιθύμητες πανάδες και δυσχρωμίες του δέρματος; 

 Η προφανής και η μόνη απάντηση στο κομμάτι της προστασίας, είναι η αποφυγή στην έκθεση στον ήλιο και η χρήση αντηλιακού υψηλής προστασίας. 

Το αντηλιακό προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες UVA και UVB που εισχωρούν στο δέρμα και προκαλούν αλλοιώσεις, οπότε είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε ένα καλό αντηλιακό, υψηλής προστασίας καθημερινά. 

Τρόποι Αντιμετώπισης

Και πως μπορούμε να “σβήσουμε” τα σημάδια του ήλιου από την επιδερμίδα μας; 

Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε τον εικοστό πρώτο αιώνα και έχουμε όλους αυτούς τους διαφορετικούς τρόπους να φροντίζουμε τον εαυτό μας. 

Για να δείτε όμως ποιός από όλους τους ακόλουθους τρόπους είναι ο κατάλληλος για εσάς, θα σας συνιστούσα να επισκεφτείτε τον/την δερματολόγο σας και να αφήσετε εκείνους να σας καθοδηγήσουν σχετικά με τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης. 

Σέρουμ

Τα σέρουμ είναι ίσως τα αγαπημένα μου προϊόντα ομορφιάς. Είναι συμπυκνωμένα συστατικά και δρουν στοχευμένα σε όποιο πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίζεις. Το EGF Serum είναι το προσωπικά αγαπημένο μου, καθώς όχι μόνο βοηθά στην ισορροπία των δυσχρωμιών αλλά μειώνει τα σημάδια. 

Η βιταμίνη C, είναι επίσης πολύ βοηθητική για τις δυσχρωμίες, ειδικά αν συνδυαστεί με ρετινόλη, θέλει όμως προσοχή καθώς δεν επιτρέπεται η έκθεση στον ήλιο. 

Κρέμες

Οι κρέμες για δερματική λεύκανση μπορούν να κάνουν θαύματα. Εμποδίζουν την ανάπτυξη και την παραγωγή μελανίνης και φωτίζουν όλο το πρόσωπο. Επιπλέον, με συστηματική χρήση μειώνουν τις καφέ κηλίδες και κάνουν την επιδερμίδα πιο ομοιόμορφη. 

Εμείς στην greengreen, σας συστήνουμε την Age Blemish Cream της Ελβετικής Medosan με εκχύλισμα αγριοκάρδαμου, πανθενόλη και γλυκερινη. 

Λέιζερ

Πρόκειται για μια ευρέως διαδεδομένη μέθοδο, κατά την οποία, διασπώνται τα κοκκίδια της μελανίνης στα σημεία όπου υπάρχουν χρωματικές αλλοιώσεις. Γίνεται από τον δερματολόγο, το φθινόπωρο και τον χειμώνα, καθώς μετά την θεραπεία το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο στον ήλιο για κάποιο διάστημα. 

Κρυοθεραπεία

Ναι ναι καλά διαβάσατε. Η κρυοθεραπεία ήταν η πιο διαδεδομένη μέθοδος θεραπείας πανάδων πριν το λέιζερ. Με την απότομη μείωση της θερμοκρασίας στα σημεία όπου υπάρχουν οι κηλίδες, προκαλείται καταστροφή των παθολογικών ιστών άρα και της μελανίνης που έχει συσσωρευτεί στα σημεία αυτά. 

Για τον λόγο αυτό στην Greengreen, σας φέραμε το σετ ομορφιάς Cryos, που συσφίγγει την επιδερμίδα, μειώνει τις ρυτίδες, ενώ ταυτόχρονα κάνει την επιδερμίδα λαμπερή και ομοιόμορφη. 

Αν αντιμετωπίζετε δυσχρωμίες και πανάδες, υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε. Να επιστρατεύσετε την δύναμη της φύσης και να φτιάξετε σπιτικές μάσκες, με φυσικά συστατικά που θα βοηθήσουν στο να μειώσετε τις κηλίδες. Πρέπει όμως να θυμάστε να τις κάνετε συστηματικά και να έχετε υπομονή. 

Μάσκα Μέλι και Γιαούρτι

Ανακατέψτε χυμό λεμονιού (1 κουταλάκι του γλυκού) με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και γιαούρτι. Εφαρμόστε την μάσκα και αφήστε την να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Μάσκα Κουρκουμάς και κρέμα

Ανακατέψτε τον κουρκουμά (½ κουταλάκι του γλυκού) και ένα φλιτζάνι φρέσκια κρέμα και εφαρμόστε το μίγμα πάνω στις πανάδες. Ξεπλύνετε μετά από 15 λεπτά.

Μασκα με αμύγδαλο και μέλι

Ανακατέψτε αμυγδαλέλαιο με μέλι και τριμμένα αμύγδαλα, αφήστε να δράσει στο πρόσωπο για μια ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ μόνο με αμυγδαλέλαιο στο δέρμα πριν πάτε για ύπνο και να το αφήστε να δράσει όλη τη νύχτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γρήγορη Αποστολή

Παραλαβή της παραγγελίας σας σε 1-3 ημέρες

Επιστροφή Χρημάτων εντός 30 ημερών

Ισχύει για όλα τα προϊόντα των οποίων οι συσκευασίες δεν έχουν ανοιχτεί

Ασφαλείς συναλλαγές

Paypal/ Master/ Visa/ Diners/ American Express

Σεβασμός στο περιβάλλον

Λειτουργία με οικολογική συνείδηση και προϊόντα που δεν δοκιμάζονται σε ζώα